Jan Baarøy. Foto: Kirkens Nødhjelp

Baarøy ny direktør for Fredskorpset

Jan Baarøy ble i statsråd i dag utnevnt til ny direktør i Fredskorpset. 46-åringen kommer fra jobben som utenlandssjef i Kirkens Nødhjelp.

Sist oppdatert: 10.11.2017 14.56.13

Jan Baarøy ble i statsråd i dag utnevnt til ny direktør i Fredskorpset. 46-åringen kommer fra jobben som utenlandssjef i Kirkens Nødhjelp. Han sier til Bistandsaktuelt at han gleder seg å ta fatt på den nye jobben.  

– Fredskorpset setter fokus på og gir folk mulighet til mye av det som er utfordringer mellom mennesker, land og regioner idag: utveksling av personell og kompetanse til økt forståelse. Det å få lede fredskorpset i videreutviklingen av denne oppgaven med et nytt hovedkontor i Førde er veldig interessant for meg, sier han.

Baarøy, som foreløpig bor i Oslo, skal begynne i den nye jobben i løpet av vinteren. Han har bred erfaring fra bistandsbransjen og har tidligere jobbet som blant annet avdelingsdirektør i Fredskorpset og programsjef i Care Norge.

Fredskorpset er midt i en i omstridt flytteprosess fra Oslo til Førde.

Å etablere et nytt hovedkontor blir følgelig en av arbeidsoppgavene Baarøy må ta fatt på så fort han begynner i den nye jobben.

– Vi skal bygge et hovedkontor med relevant kompetanse for de utfordringer vi ser møter internasjonlt samarbeid i årene fremover. Andre viktige oppgaver blir å formidle til nye målgrupper i distriktsnorge muligheten fredskorpset gir til virksomheter og organisasjoner for internasjonalt samarbeid, sier han.

Publisert: 10.11.2017 14.56.13 Sist oppdatert: 10.11.2017 14.56.13