Som leder for Utviklingsfondet har Kari Helene Partapuoli vært sterkt engasjert i hvordan jordbruk kan bidra til utvikling. Her er hun på besøk hos en nomadefamilie på landsbygda i Somaliland i 2015. Partapuoli sier nå at hun gleder seg til å ta fatt på nye spennende oppgaver som generalsekretær i Plan International Norge. Foto: Espen Røst

Partapuoli blir ny generalsekretær i Plan Norge

– Jeg har alltid hatt et engasjement for de svakeste, sier Kari Helene Partapuoli.

Av Espen Røst Sist oppdatert: 05.04.2018 08.34.09

– Kampen mot barneekteskap og unge jenters muligheter for å ta en utdannelse.

Kari Helene Partapuoli (46) forteller om noe av det hun brenner for – og som bidro til at hun velger å forlate Utviklingsfondet for å bli generalsekretær i Plan Norge.

– Barn skal få være barn og ikke gifte seg før de er voksne, men ha valgmuligheter til å bestemme over egne liv. I mange av Norges samarbeidsland for bistand er unge jenters situasjon under press. Det vil jeg være med på å endre.

 

– Har satt dagsorden

Partapuoli påpeker at hun i utgangspunktet ikke var på leting etter ny jobb:

– Jeg er veldig stolt av hvordan Utviklingsfondet har vært med på å sette matsikkerhet og bekjempelse av sult på den politiske dagsorden. Jeg forlater en organisasjon i vekst. Hadde det ikke vært for at denne muligheten bød seg, ville jeg ikke forlatt Utviklingsfondet nå, sier Partapuoli til Bistandsaktuelt.

Plan International er en global bistandsorganisasjon som driver utviklingsarbeid i mer enn femti land i Afrika, Asia og Latin-Amerika.

Organisasjonen jobber med FNs barnekonvensjon som rettesnor og «samarbeider med lokalbefolkningen, myndighetene og næringslivet for å skape gode oppvekstvilkår for barn», heter det på Plans nettsider – der det også fremheves at i områder der barn har det krevende, er det ofte vanskeligst å være jente.

 

– Nytenkende organisasjon

Partapuoli sier til Bistandsaktuelt at hun gleder seg til å bli del av «en nytenkende organisasjon med et stort internasjonalt nettverk».

– Situasjonen for kvinner er et viktig samfunns- og utviklingsspørsmål. For om man vil skape utvikling må vi jobbe med begge hendene: Det betyr at også kvinner og jenters rettigheter må ivaretas.

Partapuoli har ledet Utviklingsfondet de siste fem årene og er utdannet sosialantropolog fra Universitetet i Tromsø. Hun har tidligere vært daglig leder i Antirasistisk Senter og begynner i stillingen som Plan-sjef 1. august.

– Kari Helene Partapuoli har lang erfaring fra lederoppgaver i frivillig sektor og organisasjonslivet, og vi er svært glade for at hun takket ja til stillingen, sier styreleder i Plan International Norge, Jan Erik Korssjøen.

Meld deg på Bistandsaktuelts nyhetsbrev. Hold deg orientert om det som skjer innen bistand og utviklingspolitikk.
Publisert: 05.04.2018 08.34.08 Sist oppdatert: 05.04.2018 08.34.09