Ny generalsekretær i Leger Uten Grenser

Anne-Cecilie Kaltenborn (43) tar over stillingen som generalsekretær i Leger Uten Grenser etter Patrice Vastel.

Sist oppdatert: 19.04.2015 18.57.11

Kaltenborn kommer fra stillingen som viseadministrerende direktør ved Lovisenberg Diakonale Sykehus, der hun har vært i snart seks år. Hun var politisk rådgiver for helseminister Ansgar Gabrielsen, har jobbet i over tre år ved generalkonsulatet i Shanghai, Kina, og har bodd totalt 14 år i utlandet.

De siste ni årene har Kaltenborn gitt et fast beløp til Leger Uten Grenser hver måned som Feltpartner i organisasjonen.

– Jeg er blitt mer og mer glad i Leger Uten Grenser, og har respekt for deres nøytralitet og uavhengighet. Jeg gleder meg til å jobbe sammen med dedikerte mennesker som har et felles mål om å redde liv og lindre nød der det trengs mest, sier hun.
Anne-Cecilie Kaltenborn har bred internasjonal erfaring, og tilbrakte seks av sine ungdomsår i Frankrike, opphavslandet til Leger Uten Grenser. Hun studerte blant annet statsvitenskap i Paris, og er i tillegg utdannet idéhistoriker.

– Jeg har alltid vært begeistret for Leger Uten Grenser. Etter å ha jobbet flere år på sykehus, forstår jeg den medisinske etikken de baserer seg på. Samtidig har jeg respekt for at de tør å snakke ut med klare ord – at de ofte taler der andre tier. Det er et arbeid jeg gleder meg til å være med på fremover, sier hun.

Anne-Cecilie Kaltenborn har sin første dag i Leger Uten Grenser 1. februar 2012.

Foto: Johan Stenseth/Lovisenberg Diakonale Sykehus

Publisert: 18.10.2011 14.16.00 Sist oppdatert: 19.04.2015 18.57.11