Utdanning og forskning

(c) JanSpeed

Den livsviktige tellingen

(c) JanSpeed

Fra lokal til global endring

(c) Jan Speed

Privat drift av skoler for å løse Liberias utdanningskrise

Lærer afrikanske kvinner å kode seg ut av fattigdom

Ungjenter i Zimbabwe tvinges inn i ekteskap

Elever ved Nordpolen skole og statsminister Erna Solberg.

10 år gamle jenter avgjør verdens framtid

Terningkast 6 for støtte til utdanning

Frivillige organisasjoner jubler over regjeringens dobling av støtten til utdanning i fattige land i statsbudsjettet. Flyktninghjelpen gir terningkast 6.

– Norske leger som vil jobbe i fattige land motarbeides

Humanitært arbeid bør godkjennes i spesialistutdanningen for leger, mener Leger uten Grenser.
Portrett, portrait, alene, alone, civita, Kristin,

– Må holde trøkket oppe

Kristin Clemet har deltatt i arbeidet med utdanningsrapporten som ble levert til FNs generalsekretær Ban Ki-noon denne uken. Norges tidligere utdanningsminster sier det er avgjørende at utdanning forblir høyt på den internasjonale agendaen.

Utviklingslandene må bruke mer på utdanning

Verden må bruke langt mer penger på utdanning enn i dag. Og lav- og mellominntektslandene må prioritere utdanning langt høyere enn i dag. Det er blant konklusjonene i en ny rapport som ble lansert på mandag i New York.

Har DU fått et bedre liv?

FRAMSKRITT: Opplever den vanlige mann og kvinne at de er en del av framskrittet? For å få svar på det, stilte vi to enkle spørsmål til vanlige folk fra fem land på tre kontinenter.
GMB Akash

Foreldrenes slit gir barna et bedre liv

FRAMSKRITT: Det fattige Bangladesh er på vei opp og fram. Vi har møtt to familier som begge har tatt «klassereisen», fra dyp fattigdom til bedre kår.

Ni av ti barn går på skole

FRAMSKRITT: 50 millioner flere barn og 40 millioner flere tenåringer sitter på skolebenken i dag enn i år 2000. Antall barn som ikke går på skolen er dermed halvert. Og det til tross for stor befolkningsvekst.

Godt nytt? Nei takk!

MENINGER: Pressemeldingen fra UNDP kom sent på dagen. Temaet var status på FNs Tusenårsmål drøyt ett år før fristen i 2015. Resultatene var sensasjonelt gode, skriver Eva Bratholm.
© Notice: UNICEF photographs are copyrighted and may not be reproduced in any medium without written permission from authorized  South Africa

10 framskritt i global helse

FRAMSKRITT: Millioner av liv er reddet takket være framskritt i global helse de siste tiårene. Vi lever lengre og med mindre sykdom. Utviklingsland har hatt den største framgangen.

Derfor lager vi artikler om Framskritt

FRAMSKRITT: «Det er ingen som gidder å lese om alle avgangene fra flyplassen som går bra hver dag», fastslo en av mine første sjefer, redaktør Arvid Jacobsen i A-pressen, skriver Gunnar Zachrisen i lederen.
(c) JanSpeed

Fire år på skole uten å lære noen ting

250 millioner barn i grunnskolealder lærer hverken å lese eller skrive. 130 millioner av disse har fullført fireårs grunnskole uten å lære noen ting, slår en ny rapport fra Redd Barna fast.

Disse er de mest effektive forskerne

Ferske tall viser store forskjeller i hvor mye forskning de ulike forskningsinstituttene i Norge egentlig publiserer.
Vincent Tremeau  children, conflict, Congo, DRC, School, War, #EDT, NEW, #FEA

– Bør sette i gang alarmklokkene

Full utdanning for alle vil ikke nås før i 2084 med dagens fremdrift, ifølge fersk FN-rapport. Det er et halvt århundre etter ambisjonen for FNs nye bærekraftsmål.

– Nei, vi lever ikke i en så kjip verden

En jevn strøm av «bad news» kan bidra til apati. Mediene må være sitt ansvar bevisst, mener SAIH-leder Inga Riseth som denne uka sparker i gang kampanjen «Verdens beste nyheter».
Rikskonsertene

Musikk i klasserommet gir økt kreativitet

MENINGER: Musikk i klasserommet gir langvarig og positiv effekt på elevenes trivsel og læringsevne, i et land preget av krig og uro, skriver Lin Marie Hovik og Anne Moberg.

Må utvikle barna utenfor klasserommet

MENINGER: Trygghet og god omsorg er en forutsetning for barns utvikling. Dette er allmenn kjent, men dessverre i stor grad utelatt i både bistandsdebatten og også i regjeringens bistandspolitikk, skriver Ingunn Samdal Vikene.
Hent flere saker
Henter flere saker