Portforbud i flere afrikanske land har ført til at sikkerhetsstyrker har fått vide fullmakter. Voldelige politisoldater har brukt dem til å banke opp de som ikke følger myndighetenes regler. I Nigeria var det på et tidspunkt flere som var drept av politiet under portforbudet enn det var registrerte korona-dødsfall.

Korona-krisa – slik en kenyansk tegner ser det

Hvordan ser korona-krisa egentlig ut fra verdensrommet? Karikatur-tegneren Gado har de siste ukene fulgt krisens utvikling fra dag-til-dag. Vi har samlet noen av hans mer eller mindre spinnville høydepunkter.

Publisert
Selv marsboerne følger nå nøye med på hva som skjer på planeten Jorden, mener Gado.
E-læringen går noe tregt i enkelte deler av det kenyanske skolesystemet, fastslår Gado.
Tanzanias president John Magufuli har sjokkert regionen med sine uttalelser om korona-pandemien. Presidenten har uttalt at han ikke frykter viruset og hevder at folk kan ta knekken på det gjennom å puste inn vanndamp og bønn. Samtidig har det sirkulert flere ulike videoer i sosiale medier av nattlige begravelser i landet.
Farmasiselskapene jobber nå knallhardt for å bli først til å utvikle vaksiner og lindrende medisiner. Som følge av korona-pandemien kan vinnerne blant dem ende opp med å tjene milliarder.
Afrikanere som har blitt nektet å besøke butikker, kafeer og restauranter - av frykt for koronasmitte. Slike nyhetsmeldinger fra Kina de siste ukene har fått bred omtale i afrikanske medier.
Verden over har pandemien skapt panikk - ikke minst i internasjonale finansmarkeder.
Presidenten som gjerne ville være koronakrisens keiser.
Slik var det da Jesus inviterte til påskemåltidet i år, mener Gado.
I løpet av få uker har korona-pandemien snudd det meste i verden på hodet. For eksempel er det ett av verdens rikeste land - USA - som i øyeblikket har noen av de verste helseutfordringene.
Gados muntre bidrag til helse-opplysning i Øst-Afrika: På tide å rydde opp i hva som er myter og hva som virkelig hjelper mot korona-smitte.
Powered by Labrador CMS