- Prosjektet skal gjennomføres i tett dialog med afrikanske kulturinstitusjoner og forfattere, slik at vi unngår nok en monolog der nord snakker om sør, sier Susanne Kaluza om Litteraturhusets nye storsatsing på Afrika. Foto: Kristin Svanæs-Soot / Litteraturhuset

Satser på afrikansk litteratur: Vil spre kunnskap og skape engasjement

Publisert

- Gjennom litteraturen får vi en unik tilgang til andres erfaringer. Med dette prosjektet vil vi løfte fram flere stemmer fra det afrikanske kontinent, og gi både barn og voksne i Norge mer nyansert kjennskap til Afrika, sier Susanne Kaluza, daglig leder for Litteraturhuset.

Hun mener det er ekstra viktig i en tid der reising mellom kontinentene fortsatt er krevende. Prosjektet, som er støttet av Norad, går over fire år - og vil ha fokus på en ny region hvert år. Det første året rettes søkelyset mot Øst-Afrika, med vekt på Somalia, Kenya og Tanzania. Ifølge pressemeldingen vil satsingen prege både barne- og voksenprogrammet, blant annet med forfatterbesøk.

- Vi ønsker å bruke forfattere og bøker for å spre kunnskap, skape engasjement og fremme demokratisk deltakelse. Et mål er å løfte debatter om likestilling, ulikhet, migrasjon og klimaendringer. På de store spørsmålene vet vi at litteraturen kan bidra med flere perspektiver, som når årets nobelprisvinner Abdulrazak Gurnah skildrer konsekvenser av migrasjon og kolonihistorie, sier Kaluza.

Powered by Labrador CMS