En politimann kommer i land på kaia med gjenstander dykkere har funnet i den flomstore elva i Atalaia do Norte i staten Amazonas søndag. Det er i det samme området Pereira og Phillips sist ble sett.

Amazonas:

Gjenstander tilhørende de to savnede er funnet

Gjenstander tilhørende den britiske journalisten Dom Phillips og den brasilianske urfolkskjenneren Bruno Pereira er funnet av dykkere. De to har vært savnet i flere dager.

Publisert Oppdatert

Den britiske journalisten Dom Phillips og den brasilianske urfolkskjenneren Bruno Pereira er funnet døde, meldte Reuters mandag. Meldingen ble senere dementert av brasiliansk politi.

Philips og Pereira var på arbeidsreise i det avsidesliggende Javari-området i Amazonas. De ble meldt savnet forrige søndag.

Dykkere fra det lokale brannvesenet fant søndag en ryggsekk og en datamaskin i leteområdet i Amazonas. Ryggsekken var knyttet til et tre som var delvis nedsunket, fortalte en brannmann til reportere i byen Atalaia do Norte, som er nærmeste by til søkeområdet. Det er flomsesong i regionen, og deler av skogsområdet er oversvømt.

Lokale urfolksaktivister sier at Philips og Pereira fikk trusler i forrige uke da de arbeidet i regionen. Den lokale urfolksforeningen som Pereira jobbet med, sier de ikke kan fastslå hvem sekken tilhører.

I området er det kun fattige bosetninger langs elven, og utstyr som en bærbar datamaskin er sjeldent.

En mann som er mistenkt for å være involvert i forsvinningen, er pågrepet. Vitner sier han fulgte etter båten til Philips og Pereira, og det er funnet blod på en presenning i båten hans.

Venner og slektninger holdt søndag en vake på stranden i Rio de Janeiro. Ett av familiemedlemmene sa da at hun hadde mistet håpet om at de to skulle bli funnet i live.

Powered by Labrador CMS