Utenriksminister Anniken Huitfeldt (Ap) sier FNs organisasjon for palestinske flyktninger (UNRWA) har et kritisk budsjettunderskudd.
Utenriksminister Anniken Huitfeldt (Ap) sier FNs organisasjon for palestinske flyktninger (UNRWA) har et kritisk budsjettunderskudd.

Norge gir mer penger til palestinske flyktninger

Pengetrøbbel gjør at det ikke er sikkert at FNs organisasjon for palestinske flyktninger (UNRWA) kan tilby undervisning og helsetjenester ut året. Nå gir Norge 22 millioner ekstra.

Publisert

– FNs organisasjon for palestinske flyktninger (UNRWA) har et kritisk budsjettunderskudd. Derfor gir Norge et ekstra bidrag på 22 millioner kroner i år, sier utenriksminister Anniken Huitfeldt (Ap) i en pressemelding.

Bidraget kommer i tillegg til de 275 millioner kronene som Norge har bidratt med tidligere i år.

UNRWAs tjenester omfatter skolegang, helsetjenester, husly, matvarebistand og sosiale tjenester. Organisasjonen og de palestinske flyktningene rammes hardt av økte priser på mat og drivstoff, og redusert støtte fra mange givere.

Økt fattigdom

UNRWAs leder Philippe Lazzerini takker Norge for den økte støtten.

– Jeg takker den norske regjeringen for at de følger opp vår oppfordring til å gi mer støtte slik at vi fortsatt kan tilby tjenester til palestinske flyktninger. Dette bidraget kunne ikke kommet på et bedre tidspunkt. Norge er en av UNRWAs viktigste givere. Norge har i år gitt mer enn noen gang, i form av et flerårig og fleksibelt bidrag som vi kan bruke i alle land hvor vi opererer.

I november meddelte Lazzerini at det siste året har vært særlig tøft for palestinske flyktninger i hele regionen, blant annet som følge av koronapandemien og virkningene av krigen i Ukraina.

Mellom 80 og 90 prosent av palestinske flyktninger i Gaza, Syria og Libanon lever under fattigdomsgrensen, sa UNRWA-sjefen i en uttalelse.

Han understreket at fattigdom, kombinert med fravær av politisk prosess og ethvert håp om en bedre fremtid, «gir næring til nød, fortvilelse og sinne».


Powered by Labrador CMS