Nordmenn engasjerer seg stort for å hjelpe flyktninger fra Ukraina. Her fra grenseovergangen i Medyka i Polen.

Hjelpeorganisasjoner har samlet inn 300 millioner kroner til ukrainere

Fem av de største hjelpeorganisasjonene sier de har samlet inn nær 280 millioner kroner fra nordmenn til de krigsrammede i Ukraina på kort tid, ifølge TV 2.

Publisert Oppdatert

– Det er overveldende, det er veldig rørende at folk har et så stort engasjement, sier markedssjef Nina Larsen i Norges Røde Kors til TV 2. Røde Kors har fått inn 95 millioner kroner.

SOS-barnebyer opplyser å ha samlet inn 63 millioner kroner så langt. De fokuserer spesielt på å hjelpe fosterbarna og de nesten 100.000 barna som bor på institusjoner i landet. Flyktninghjelpen har til nå fått inn over 50 millioner kroner, mens Unicef sier de har samlet inn 41,5 millioner kroner.

Vipps har satt opp et felles Vipps-nummer (2170) for donasjoner til seks av de største hjelpeorganisasjonene i Norge.

– Så langt har det kommet inn 5,5 millioner kroner på felles-Vipps-nummeret, sier pressekontakt Even Westerveld i Vipps.

Mye av de innsamlede midlene kommer inn via Vipps og Spleis, og det har skjedd fort. Ikke siden tsunamien i 2004, har Røde Kors og Redd Barna samlet inn så mye i en akutt innsamling på så kort tid.

Støttekonsert

Mandag ble det arrangert en innsamlingskonsert til støtte for krigsofrene i Ukraina. I 22-tiden hadde NRKs TV-sending samlet inn 58 millioner kroner.

Nationaltheatret ble lyst opp i de ukrainske fargene under støttekonserten.

Daniela Ryes, datteren til den folkekjære artisten, Maj Britt Andersen, var én av artistene som sang til inntekt for ofrene, da hun fremførte låten «Ballongvisa» med sin mor.

– Denne låten handler om å kunne dele på verden, så den passer inn godt i situasjonen. Det er en sang som mange barn først og fremst kjenner til, men hører man på teksten så er det mye voksne også kan lære av den, sier 23-åringen til NRK.

Sissel Kyrkjebø, Maria Mena, Trygve Skaug, Jarle Bernhoft og Maria Mena er blant artistene som sto på scenen i Nationaltheatret mandag kveld. Statsminister Jonas Gahr Støre var også på plass i salen.

Powered by Labrador CMS