– Det er slik at flyktninger i en slik situasjon kan regnes som bistandsgodkjente penger, men vi har ikke konkludert hvordan det skal skje når vi gjør opp regnskapene våre, sa statsminister Jonas Gahr Støre på pressekonferansen.

Støre utelukker ikke å bruke bistandsbudsjettet for å finansiere ukrainske flyktninger

Danmark planlegger å finansiere ukrainske flyktninger i landet med penger fra bistandsbudsjettet. Nå kan Norge komme til å gjøre det samme, kom det fram på en pressekonferanse fredag.

Publisert Oppdatert

Det er enighet i regjeringen om at penger fra bistandsbudsjettet kan brukes på ukrainske flyktninger, bekrefter statsminister Jonas Gahr Støre på en pressekonferanse om Ukraina-krigen og dens konsekvensene for Norge.

Det er satt av en ekstraordinær bevilgning som gjør at regjeringen nå kan gjennomføre tiltak for å motta flyktningene, ifølge statsministeren. Under revidert budsjett vil flere detaljer om finansieringen komme, men Støre utelukker ikke å bruke av bistandsbudsjettet.

– Det kan vi. Slik det alltid har vært i Norge i slike tilfeller, svarte Støre på pressekonferansen.

Fra før er det kjent at Danmark planlegger å finansiere ukrainske flyktninger i landet med penger fra bistandsbudsjettet. Norge er også klar til å gjøre det samme, ifølge Støre.

– Det er slik at flyktninger i en slik situasjon kan regnes som bistandsgodkjente penger, men vi har ikke konkludert hvordan det skal skje når vi gjør opp regnskapene våre, sier han.

Han legger til at de nå har lagt vekt på at de kommer fort i gang og har de ressursene som skal til.

Powered by Labrador CMS