Amal el-Halabi med barnebarna Fares og Amro, som holder et bilde av faren Mohammed el-Halabi, leder av hjelpeorganisasjonen World Visions Gaza-kontor.
Amal el-Halabi med barnebarna Fares og Amro, som holder et bilde av faren Mohammed el-Halabi, leder av hjelpeorganisasjonen World Visions Gaza-kontor.

Israelsk domstol:

Palestinsk hjelpearbeider kjent skyldig i terrorisme

En palestinsk hjelpearbeider som har ledet den kristne hjelpeorganisasjonen World Vision på Gazastripen, er kjent skyldig i terrorisme.

Publisert

Mohammed al-Halabi ble pågrepet av israelske myndigheter sommeren 2016 og har sittet fengslet siden.

Onsdagens kjennelse falt i en israelsk distriktsdomstol i byen Beersheba sør i Israel. Her ble han kjent skyldig i å ha underslått millioner av dollar til fordel for Hamas, den palestinske, islamistiske gruppen som har makten på Gazastripen.

Både Halabi og World Vision har avvist alle anklager.

– Mangler bevis

Sharon Marshall, som er direktør for samfunnskontakt i World Vision, uttrykker stor skuffelse over kjennelsen.

– Etter vår mening har det vært feil i rettsprosessen og mangel på vesentlige og offentlig tilgjengelige bevis, sier hun.

Halabis forsvarer, Maher Hanna, kaller kjennelsen for «helt og holdent politisk», og varsler at den vil bli anket. Straffeutmålingen er ventet i løpet av de neste ukene.

World Vision er i utgangspunktet en amerikansk organisasjon med nesten 40.000 ansatte verden over.

– Justismord

Også Human Rights Watch reagerer sterkt på kjennelsen og kaller den et justismord.

– Å holde Halabi fengslet i seks år basert på det som i stor grad er hemmelige bevis, er en hån mot rettssikkerheten og de mest grunnleggende prinsippene for en rettferdig rettssak, sier HRWs leder i Israel og Palestina, Omar Shakir.

Tirsdag uttrykte også FNs høykommissær for menneskerettigheter bekymring for rettsprosessen, blant annet som følge av mangel på bevis.

Onsdagens kjennelse ble møtt med demonstrasjoner på Gazastripen, mens en liten gruppe israelere markerte støtte til kjennelsen utenfor rettslokalet i Beersheba.

Powered by Labrador CMS