For noen dager siden velsignet en prest kister med uidentifiserte personer funnet i en massegrav. De ble drept under den 33 dager lange russiske okkupasjonen av Bucha mellom februar-mars 2022. 12 av de flere hundre som er funnet drept i Bucha var barn, ifølge nyhetsbyrået AP.

1 000 barn er drept eller såret i Ukraina

Redd Barna har fått bekreftet at 1 000 barn er drept eller såret på grunn av krigen i Ukraina, opplyser hjelpeorganisasjonen.

Publisert

Siden Russland invaderte Ukraina 24. februar er i snitt fem barn drept eller såret i landet daglig, går det fram av en analyse Redd Barna har gjort av FN-tall.

Minst 372 er drept og 635 såret, heter det videre.

– Hensynsløs vold, blant annet bruken av eksplosive våpen i byområder, har gått hardt ut over barn de siste seks månedene. Dette kommer på toppen av åtte brutale år med konflikt øst i landet, sier Sonia Khush, Redd Barnas landdirektør i en pressemelding.

Redd Barna skriver at så lenge kampene fortsetter øst og sør i landet, og hele landet er utsatt for luftangrep, må mange barn må søke tilflukt i bygninger som blir angrepet.

Barna som overlever, er svært utsatt for alvorlige fysiske og psykiske skader.

– Våre folk i Ukraina fortsette å overvåke den katastrofale innvirkningen denne krigen har på barn og familier som har utstått mer enn åtte år med konflikt. Verden må handle nå, sier Khush.

Powered by Labrador CMS