Hør og bli klok!6 gode podcaster om utvikling

Er du interessert i bistand, utvikling og globale spørsmål? Da bør du sjekke ut disse 6 podcastene.

Publisert

For oss som er interessert i utviklingsspørsmål finnes det massevis av interessante og lærerike programmer bare noen tastetrykke unna

Podcaster, det vil programmer som ligger tilgjengelig på nettet og som du kan laste ned til for eksempel telefonen din, er en ypperlig kilde til informasjon. Stadig flere institusjoner, organisasjoner, forskere og journalister lager sine egne podcaster om all verdens mer eller mindre sære temaer.

For oss som er interessert i utviklingsspørsmål finnes det massevis av interessante og lærerike programmer bare noen tastetrykke unna. Man kan enten abonnere på eller høre på enkeltprogrammer. Det mest geniale er selvsagt at du kan høre på podcastene akkurat når det passer deg.

Her er 6 gode podcaster som handler om bistand og utvikling. Det er sikker mange andre gode podcaster om utviklingsspørsmål der ute også. Vet du om noen så tips oss gjerne!

Development Drums

Lages av Owen Baarder, som er sjef for Center for Global Development i Europa. Barder er en annerkjent utviklingsøkonom og forsker. Nye episoder kommer sporadisk, men når de først kommer er de alltid interessante og grundige. Temaene er alt fra tunge fagdiskusjoner om utviklingsøkonimi til mer lettfattelig stoff. Barder har som regel en gjest, ofte en forsker eller journalist som er bokaktuell. Blant annet var den norske forskeren Morten Jerven gjest i fjor.

The Guardian Monthly Development podcast

Mediebedriftens podcast om utviklingsspørsmål, lages av journalister i The Guardian. Podcasten kommer, som navnet antyder, en gang i måneden. Hver episode er på ca en halv time og temaene er ofte knyttet til aktuelle internasjonale hendelser. Andre ganger er det mer generelle temaer som for eksempel hvorfor det er så få kvinner med politisk makt i Afrika eller Boko Harams framvekst i Nigeria. Ofte er det et 3-4 gjester som diskuterer månedens tema.

Humanosphere

Lages av journalisten Tom Poulsen, ny episode hver uke. Fokuserer på helse, sivilsamfunn og global fattigdom. Humanosphere er en non-profit nyhetsorganisasjon som også driver et nettsted. Poulsen har ofte aktuelle gjester og temaene er varierte - alt fra økende forskjeller i verden til jakten på en vaksine mot aids.

The Global prosperity Woncast.

Dette er den Washington-baserte tenketanken Center for Global Development sin podcast. Den kommer ukentlig og det som regel et intervju med en aktuell forsker eller en viktig person i bistandsbransjen. Korte og informative episoder.

How Aid Works

Hvordan stanser du en epidemi som har tatt livet av nesten alle legene i et land? Hvordan organiserer du en leir med 80 000 flyktninger? Dette er spørsmål som diskuteres i denne podcasten som lages av Røde Kors i Australia. Det er som regel erfarne hjelpearbeidere som forteller om sine erfaringer.

Global Podd

Lages av journalistene i svenskenes svar på Bistandsaktuelt: Omvärlden. Varierte temaer, ofte knyttet til svensk bistand og utviklingspolitikk. Kommer med ujevne mellomrom

Powered by Labrador CMS