Årets mest leste saker

Tips om bistandsjobber, en artikkel om menstruasjons-utfordringer i fattige land og en avsløring om konsulenter som tar millionutbytte. Dette er temaer på listen over årets ti mest leste saker i Bistandsaktuelt.

Bistandsaktuelt.no setter stadig nye leserrekorder, og økte med over 30 prosent siste år. Vi har gått gjennom årets ti mest leste saker.

Flere av sakene dreier seg hvordan man kan få jobb innen bistand og utvikling.

1. Hvordan få jobb i bistand?

Konkurransen om bistandsjobbene er knallhard. Organisasjonene kan få flere hundre søknader til hver stilling. Hva er oppskriften for å nå til topps i konkurransen? Bistandsaktuelt gir deg ekspertenes råd.

Les hele saken her.

2. Olav Thon er blant Afrikas 10 rikeste

Trodde du at Afrika var et fattig kontinent dominert av styrtrike eliter? Der tar du ganske feil, skal vi tro en fersk oversikt basert på finansbladet Forbes. Hadde John Fredriksen bodd i Afrika, ville han vært verdensdelens nest rikeste. Hadde Olav Thon gjort det samme, ville det holdt til 6.-plass.

Les hele saken her.

3. Føler seg sviktet av Flyktninghjelpen

Norske Astrid Sehl tar et oppgjør med Flyktninghjelpens oppfølging etter kidnappingsdramaet i Somalia. Sehl, som ble holdt som gissel i fire dager, føler at hennes tidligere arbeidsgiver sviktet totalt.

Les hele saken her.

4. Slik fikk de drømmejobben

Kampen om jobbene i bistands- og utviklingsbransjen er knallhard, spesielt for de unge. Men vanskelig betyr ikke umulig: Les om fem unge flinkiser som har klart å få foten innenfor. Hva har de gjort for å få det til?

Les hele saken her.

5. Verden har mensen

Kyllingfjær, spon og tørkede maiskolber – det må noen jenter bruke når de har mensen. Men hva med søppelberget hvis alle kvinner bruker bind og tamponger? Våre afrikanske søstre har skjønt det: kopp, svamp og gjenbruk er tingen.

Les hele saken her.

6. – Vondt å se somaliske mødre forlate sine barn

Da Adem ble født veide han 1500 gram. Men dette er ikke en historie om lav fødselsvekt. Før den premature gutten var ett døgn, hadde moren forlatt ham. Somalia er verdens verste mødreland.

Les hele saken her.

7. Dette tjener norske bistandstopper

Norfund-sjef Kjell Roland troner øverst på Bistandsaktuelts liste over de toppsjefene som tjener mest i norsk bistand. Seks bistandssjefer tjener over én million kroner per år.

Les hele saken her.

8. Disse vil bli Norad-sjef

Det er flere sterke kandidater blant de 13 personene som har søkt stillingen som Norad-direktør, skrev vi den gang. Men til slutt ble det Jon Lomøy.

Les hele saken her.

9. Konsulenter tok million-utbytte

Utenriksdepartementet betalte et nystartet norsk konsulent­selskap nærmere 35 millioner kroner for et oppdrag i 2014. Firmaet gikk med 9,4 millioner kroner i overskudd. De to eierne tok ut til sammen 6 millioner kroner i utbytte.

Les hele saken her.

10. Norge tjener rått i Afrika

Norske selskaper fikk i 2013 en fortjeneste på 25 milliarder kroner på investeringer i Afrika. Det er fire ganger så mye som Norges bilaterale bistand til afrikanske land.

Les hele saken her.

Publisert: 29.12.2015 08.51.35 Sist oppdatert: 29.12.2015 08.51.36