En faksimile av den nye forsiden som tilpasser seg ulike leseplattformer

Større leselyst, i flere kanaler

Moderne sider som øker leselysten, og som fungerer bra på alt fra dataskjerm til mobiltelefon.

Det er målet når bistandsaktuelt.no nå legger om sine nettsider. Bistandsaktuelt satser tungt på nett fremover. 

Et flertall av nordmenn bruker i dag mobiltelefonen for å lese nyheter. Det tar Bistandsaktuelt høyde for.

Med firmaet Knowit som design- og utviklingspartner har vi nå på plass fått det som kalles responsive sider med en klarere prioritering av nyheter og meninger til enhver tid.

– Førstesiden er blitt moderne, men det viktigste for oss er å gjøre artikkelsidene mer leservennlige. De fleste av brukerne som kommer til oss via sosiale medier havner direkte på en artikkel. Med det nye designet skal du kunne lese lange og korte artikler tilpasset både dataskjerm, nettbrett og mobil. Det blir også større plass til bilder og videoer, sier nettredaktør Jan Speed.

I nettavisen er det nesten 10 000 artikler tilgjengelig i arkivet. Det er alt fra kommentarstoff, temasaker og nyhetsartikler. Antall nettklikk øker for måned for måned og nettavisen blir en stadig viktigere kanal for Bistandsaktuelt.

– Leservanene endrer seg. Det tar vi på alvor ved å ta ett skritt videre inn i den digitale mediefremtiden, sier Speed.

Bistandsaktuelts mest populære spalte, Nytt om navn, fortsetter, men får mer plass.

Alle kanaler

Nettsidene - med daglige nyhetsoppdateringer - er bare en del av den totale informasjonspakken som Bistandsaktuelt nå tilbyr. Her er de øvrige kanalene:

  • Papiravis åtte ganger i året
  • Jevnlige oppdateringer på Facebook, Instagram og Twitter
  • Lydprogrammer på Soundcloud
  • Video på YouTube og Vimeo
  • Nyhetsbrev per epost hver uke 

Mer plass til meninger

– Nyheter og reportasjer vil fortsatt lages av egne journalister, frilansere og NTB. Men vi vil publisere et mye bredere utvalg av meninger fra enkeltpersoner eller organisasjoner. Vi oppfordrer folk som vil fortelle om sitt bistandsarbeid eller som har klare synspunkter om utviklingspolitikk, både norsk og internasjonalt, til å sende oss innlegg – gjerne med et bilde og litt informasjon om artikkelforfatteren, sier Speed.

Papirutgaven av Bistandsaktuelt har meningssider med faste spaltister, men ikke lenger debattsider.

– Papirutgaven kommer ikke ut ofte nok til at det er naturlig å ha debattføljetonger i avisen. Debatt egner seg best på nettsidene eller i de sosiale mediene, sier ansvarlig redaktør Gunnar Zachrisen.

Bruk disqus

Bistandsaktuelt oppfordrer alle debattanter til å bruke kommentarfeltet under meninger eller artikler til å si sin mening. Det krever at du selv registrerer deg på www.disqus.com. Ved å få din egen «konto» på Disqus kan du spre dine innlegg også i andre sosiale medier.

–  Alle som ytrer seg på Bistandsaktuelt må kunne stå inne for egne meninger med fullt navn. Vi godtar ikke anonyme innlegg. De blir fjernet, sier Speed.

 

Siste nytt

Publisert: 13.05.2015 07.49.45 Sist oppdatert: 13.05.2015 07.49.45