– Jeg håper å kunne bidra til at Unicef Norge styrker sin fortjente posisjon som et selvsagt giverformål både for privatpersoner og bedrifter, sier Camilla Viken som i dag ble utnevnt til ny generalsekretær i organisasjonen. Foto: Truls Brekke / Unicef Norge

Ny generalsekretær i Unicef

Camilla Viken (42) kommer fra stillingen som nestleder i internasjonal avdeling i Redd Barna og er i dag ansatt som ny generalsekretær i Unicef Norge.

Av Espen Røst Sist oppdatert: 28.11.2016 10.56.22

Tidligere i høst ble det kjent at Bernt Apeland gikk fra topp-jobben i Unicef Norge for å bli ny generalsekretær i Røde Kors Norge. I dag ble Viken ansatt som ny generalsekretær i Unicef Norge.

42-åringen kommer fra stillingen som nestleder i internasjonal avdeling i Redd Barna, hvor hun har arbeidet de siste seks årene.

– Jeg gleder meg veldig til å ta fatt på en av de mest spennende jobbene i det nasjonale organisasjonslivet i Norge, sier Camilla Viken som tiltrer stillingen tidlig i 2017.

Ifølge en pressemelding fra Unicef er Viken er utdannet økonom og statsviter, blant annet fra Stanford University i USA og NTNU i Norge. I tillegg til erfaring fra Redd Barna har hun lang erfaring fra store næringslivsbedrifter som Norsk Hydro og Microsoft Norge.

– Styret er veldig fornøyde med å ha rekruttert Camilla Viken til den viktigste jobben i Unicef Norge. Vi tror at Camilla med sin bakgrunn kan tilføre organisasjonen nye ideer og bidra til å gjøre verdens største hjelpeorganisasjon for barn enda mer synlig i Norge, sier styreleder i Unicef Norge Jens Petter Heyerdahl.

– En enda tydeligere organisasjon

I Norsk Hydro var samfunnsansvar et viktig ansvarsområde for Viken. Hun hadde ansvar for implementering av samfunnsansvar, både i strategi og forretningsutvikling, og var i tillegg selskapets representant i FNs Global Compact i to år. I Redd Barna har hun som nestleder i internasjonal avdeling hatt ansvar for oppfølging av prosjekter i 40 land.

– Unicef er en sterk merkevare globalt, og her i landet blant de organisasjonene som vokser raskest. Jeg håper å kunne bidra til at Unicef Norge styrker sin fortjente posisjon som et selvsagt giverformål både for privatpersoner og bedrifter, sier den påtroppende generalsekretæren.

Viken etterfølger Bernt G. Apeland som generalsekretær. Hun er født og oppvokst på Bjølsen i Oslo og har to barn. På fritiden bruker hun tiden på japansk kampkunst (aikido) og crossfit. Hun er to ganger norgesmester i innebandy, interessert i kultur, språk og håndverk. Viken har også et hjerte for miljø og har sittet i styret til WWF i 6 år.

Viken synes det er tidlig å komme med en programerklæring som generalsekretær, men har allerede ett mål for organisasjonen:

– Jeg ønsker at Unicef blir en enda tydeligere organisasjon for den målgruppen vi jobber for og med; barn og unge.

Publisert: 28.11.2016 10.56.22 Sist oppdatert: 28.11.2016 10.56.22