Den erfarne diplomaten og bistandsbyråkraten Hege Hertzberg er utnevnt til ny assisterende utenriksråd. Langsiktig bistand og etatsstyringen av Norad blir et hovedområde. 

Hege Hertzberg utnevnt til ny assisterende utenriksråd

Den erfarne diplomaten og bistandsbyråkraten Hege Hertzberg ble i statsråd i dag utnevnt til ny assisterende utenriksråd i Utenriksdepartementet.

Av Tor Aksel Bolle Sist oppdatert: 07.06.2019 13.34.30

Det er flere år siden det fantes en stilling som assisterende utenriksråd i Utenriksdepartementet, med norsk bistandssamarbeid som hovedarbeidsområde.

– En gjeninnføring av stillingen som assisterende utenriksråd blir gjort blant annet for å bedre departementets etatsstyring av Norad, sa utenriksminister Ine Søreide Eriksen da hun sammen med utviklingsminister Dag-Inge Ulstein presenterte bistandsreformen i mai i år.

På det tidspunktet var det ennå ikke klart hvem som skulle bekle stillingen.

59 år gamle Hertzberg, som opprinnelig er fra Bærum, har hatt en rekke ulike stillinger både i norske bistandsorganisasjoner og utenriksdepartementet. Hun har blant annet ledet Operasjon Dagsverk, vært fredskorpser i Zambia, jobbet med helsespørsmål i Norad, vært ambassadør i Ghana, direktør for Fredskorpset og utviklingspolitisk direktør i utenriksdepartementet.

Hun har nylig hatt oppgaven som prosjektleder for bistandsreformen i UD.

Les vårt miniportrett av Hege Hertzberg (fra 2015): Bistandsstrategen

– Den store fordelen med prosjektet er at vi kan få til en reform som gir oss en enda bedre og effektiv bistandsforvaltning. Vi kan få til en mer helhetlig tilnærming, mer effektiv forvaltning, bedre bruk av pengene, morsommere jobber for de ansatte og tettere samarbeid mellom de ulike delene av apparatet, sa Hertzberg da hun i Bistandsaktuelt ble intervjuet om reformen i fjor.

Publisert: 07.06.2019 13.34.30 Sist oppdatert: 07.06.2019 13.34.30