Sewasew Johannesen (til v.), Abiy Girma og Lemma Desta smilte fornøyd mens de fulgte tv-overføringen i Nobels fredssenter i Oslo sentrum fredag formiddag. Selfie: Lemma Desta

Etiopiere i Oslo jubler: – Han er et symbol på «Afrika kan»!

– Jeg er overveldet. Jeg bare står her og gråter og gråter! Slik reagerte norsketiopieren og bistandsarbeideren Lemma Desta på tildelingen av prisen til Etiopias statsminister.

Av Gunnar Zachrisen Sist oppdatert: 11.10.2019 11.57.11

Sammen med to andre glade etiopiere, Abiy Girma og Sewasew Johannesen, fulgte han tv-overføringen i Nobels Fredssenter i Oslo sentrum.

– Dette er et godkjent-stempel fra det internasjonale samfunnet på Dr Abiy Ahmeds reformprosess! Nå er det bare å fortsette på veien mot fullt demokrati, ytringsfrihet og demokratisering av samfunnets ulike institusjoner, sier Lemma. 

Capture fra Lemmas fb.JPG

Slik markerte Lemma Desta fredsprisen på facebook få sekunder etter at Nobels Fredspris 2019 hadde blitt kunngjort. 

 

Lemma mener statsministeren fortjener prisen for sin innsats med å forandre og forvandle Etiopias politikk fra ufrihet, vold og undertrykkelse til forsoning, åpenhet og frihet og for fredsavtalen med Eritrea.

– Jeg vil også berømme hans bidrag for fred og dialog i Sudan, på Afrikas horn og regionen, og mest av alt for visjonen og virkeliggjøringen av at  det er mulig å endre samfunn og verden, sier Lemma.

Han kaller Abiy et symbol på «at Afrika kan».

Lemma, som til daglig jobber for Norges Kristne Råd, trekker også fram statsministerens innsats for å løfte fram etiopiske kvinners rettigheter og rettferdige plass i styringen av landet. Han nevner også Abyis initiativ til å plante 350 millioner trær på én dag som eksempel på handlekraft og miljøengasjement.

Meld deg på Bistandsaktuelts nyhetsbrev. Hold deg orientert om det som skjer innen bistand og utviklingspolitikk.
Publisert: 11.10.2019 11.57.11 Sist oppdatert: 11.10.2019 11.57.11