Hjelpearbeidere fra Nigerias Røde Kors delte ut mat under de koronarelaterte begrensningene i Lagos, Nigeria, 25. april i år. Nå har fem bortførte hjelpearbeidere blitt drept av islamister nordøst i landet. Foto: Sunday Alamba / AP Photo / NTB scanpix

Fem bortførte hjelpearbeidere drept i Nigeria

Jihadister har drept fem hjelpearbeidere som ble bortført i nordøstlige Nigeria i forrige måned, ifølge hjelpeorganisasjonen Action Against Hunger (ACF) onsdag.

Av NTB, AFP Sist oppdatert: 23.07.2020 10.54.30

Organisasjonen sier at gruppen ble tatt som gisler av en ikke-statlig, væpnet gruppe i Borno nordøst i Nigeria 8. juni.

– Det er med dyp sorg at vi bekrefter drapet på Ishaku Yakubu, en hjelpearbeider fra Monguno, og fire andre hjelpearbeidere, sier hjelpeorganisasjonen i en pressemelding.

Offentliggjøringen skjer etter at jihadistgruppen publiserte en video som påstås å vise henrettelsen av de fem nigerianske mennene. 

– De utillatelige drapene gjenspeiler den enorme vanskeligheten som uavhengige og upartisk humanitære aktører står overfor, og volden vi blir utsatt for hver dag for å oppfylle vårt oppdrag, fortsetter ACF.

International Rescue Committee (IRC) bekrefter at en av de ansatte er blant de drepte. Hjelpeorganisasjonen fordømmer drapene.

Nigeria kjemper mot et voldelig, islamistisk opprør nordøst i landet, der islamistgruppa Boko Haram har drept og bortført tusenvis av mennesker de siste årene.

I løpet av ti år er rundt 36.000 liv gått tapt, og rundt to millioner er jaget fra sine hjem.

Meld deg på Bistandsaktuelts nyhetsbrev. Hold deg orientert om det som skjer innen bistand og utviklingspolitikk.
Publisert: 23.07.2020 10.54.30 Sist oppdatert: 23.07.2020 10.54.30