Feil i portrettet: Jobber ikke for UNOCHA

Premissene for portrettet i den seneste papirutgaven av Bistandsaktuelt var feil, samt flere fakta i saken. Derfor har vi valgt å fjerne artikkelen fra våre nettsider.

Sist oppdatert: 10.12.2020 07.21.07

Under tittelen «Nordmannen som er først på stedet når alarmen går», skrev vi om Jan-Egil Mosand med 25 års erfaring fra nødhjelpsarbeid.

I saken går det fram at han er en av lederne for UNOCHAs arbeid i Asia. På en linkedin-profil titulerer han seg som «Regional Humanitarian Manager UNOCHA», og i saken presenteres han som «Regional representant for UNOCHA Asia». Dette er ikke riktig. UNOCHA opplyser at ingen med det navnet er på FN-organisasjonens liste over ansatte, tidligere ansatte eller deltidsansatte – og Mosand finnes heller ikke på noen av UNOCHAs mobiliseringslister.

Mosand har bakgrunn fra humanitært arbeid i blant annet Norges Røde Kors og Caritas Norge. Han er bosatt i Tokyo, og profilerer seg med egen nettside og på facebook, der han tilbyr råd om hvordan man kan få jobb i humanitærbransjen.

Bistandsaktuelt beklager at vi har formidlet feil opplysninger. Vi burde faktasjekket saken bedre før vi satte den på trykk.

 

Jan Speed,

fung. ansvarlig redaktør

Publisert: 10.12.2020 07.21.07 Sist oppdatert: 10.12.2020 07.21.07