Martha Haukaas tiltrer stillingen som kommunikasjonsdirektør i Norad i august. – Å kunne jobbe så direkte med Norges utviklingssamarbeid i Norad er en drømmejobb, skriver Haukaas i en epost til Bistandsaktuelt. Foto: Virke

– Vi må skape oppmerksomhet rundt resultatene av norsk bistand

Martha Haukaas tiltrer som ny kommunikasjonsdirektør i Norad 5. august. Hun mener at støtten til norsk bistand ikke kan tas for gitt. – Vi må skape oppmerksomhet rundt både de gode og de mindre gode resultatene, skriver Haukaas i en epost til Bistandsaktuelt.

Den nye kommunikasjonsdirektøren har studert både utviklingsstudier og statsvitenskap. De tyngste erfaringene hennes er fra privat næringsliv. I tillegg har hun bakgrunn fra FN-sekretariatet i New York og den norske ambassaden i Buenos Aires.

Haukaas forteller at hun er motivert til å jobbe for å gjøre verden til et bedre sted.

– Det er mange fine måter å bidra til det på, men å kunne jobbe så direkte med Norges utviklingssamarbeid, i Norad som har et så sentralt ansvar og viktig kommunikasjons-oppdrag – det er en drømmejobb for en samfunnsviter med internasjonalt engasjement, skriver Haukaas.

 

– Bistand er innsats for felles velferd

Haukaas kommer fra stillingen som kommunikasjonssjef i Virke, og har bred erfaring fra ulike kommunikasjonsjobber fra flere sektorer. Dagens kommunikasjonsvirkelighet er under stadig utvikling, skriver hun.

– Jeg har jobbet med kommunikasjon i mange typer virksomheter og har erfart at her er det bare å følge med i timen og tenke nytt for å nå gjennom støymuren.

Haukaas skriver at hun er «god til å se helheten og sammenhenger mellom strategi, organisasjon og det operative som skal håndteres fra dag til dag».

– Samtidig har jeg erfaring med at ting ofte ikke er så beint fram å gjennomføre som man kan tro når en ser det utenfra, men at man likevel kan få til det utroligste gjennom ambisjoner og godt samarbeid. Det tenker jeg er gode erfaringer inn i det fleste lederjobber.  

Støtten til bistand er sterk blant Norges befolkning. Vi kan ikke ta denne støtten for gitt, skriver Haukaas. Hun mener det er viktig å bygge broer mellom Norge og verden.

– Bistand er ikke bare penger vi gir bort til noen fjernt fra oss – det er innsats for alles felles velferd i fremtiden. Da er det viktig å også øke kunnskapsnivået om norsk bistand og slik bygge tillit til det som gjøres: Vi må skape oppmerksomhet rundt både de gode og de mindre gode resultatene, og om utfordringene og mulighetene verden har for å sikre en bærekraftig utvikling.

 

Imponerte under jobbintervjuet

Norad-direktør Bård Vegar Solhjell forteller at Haukaas har et sterkt engasjement og et strategisk blikk for kommunikasjonsarbeid.

– Hva var grunnen til at Haukaas ble valgt?

– Haukaas har tung ledererfaring. Hun har jobbet for Virke og privat sektor med ulike typer kommunikasjonsoppgaver, sier Norad-direktøren.

Haukaas skal lede kommunikasjonsavdelingen. Denne avdelingen har et stort økonomi- og prosjektansvar, forteller Solhjell.

– Lederansvar er viktig, og Haukaas imponerte under jobbintervjuet.

Solhjell forteller at Stortinget har gitt Norad et kommunikasjonsmandat som går ut på at man skal nå bredt ut i spørsmål om bærekraft og utvikling.

– Det er viktig å tenke strategisk og langsiktig. Dette krever at man kan holde elementer sammen i en strategi. Den helhetlige bakgrunnen Haukaas har er en stor styrke, avslutter Norad-sjefen.

Meld deg på Bistandsaktuelts nyhetsbrev. Hold deg orientert om det som skjer innen bistand og utviklingspolitikk.
Publisert: 17.06.2020 09.57.41 Sist oppdatert: 17.06.2020 09.57.41