Kaj Martin Georgsen portrett.

Kaj-Martin Georgsen skal lede CARE Norge. Foto: Anna Kvarberg Ekre

Fra bank til generalsekretær i CARE Norge

Kaj-Martin Georgsen blir ny generalsekretær i CARE Norge fra 1. september. Han kommer fra stillingen som direktør for samfunnsansvar og næringspolitikk i DNB.

Av Asle Rønning Sist oppdatert: 26.06.2020 10.45.48

– CARE Norge er en veldrevet og solid organisasjon, med kompetente og engasjerte ansatte. Organisasjonen nyter stor tillit, og jeg er ydmyk overfor oppgaven med å lede arbeidet videre, sier Georgsen i en pressemelding.

Han tar over etter Gry Larsen, som har ledet organisasjonens arbeid i Norge siden 2015. CARE er en av verdens største internasjonale humanitære organisasjoner og arbeider med å bekjempe fattigdom i mer enn 100 land. Likestilling er en viktig del av organisasjonens arbeid.

– Covid-19 har vist at når en krise rammer, er det kvinner som settes tilbake. Som følge av koronakrisen vil andelen fattige i verden øke, og det er også dårlig nytt for hele den globale økonomien. Derfor blir CAREs arbeid for noen av verdens mest sårbare enda viktigere fremover, mener den påtroppende generalsekretæren.

Han mener at mannlige ledere må ta en aktiv rolle for å bidra til mer likestilling, og viser spesielt til næringslivets rolle.

– Likestilling er avgjørende for utvikling og for at vi skal nå bærekraftsmålene, sier Georgsen.

Han har tidligere vært direktør for næringspolitikk og strategiutvikling i Terra-Gruppen AS. Georgsen har også vært politisk rådgiver i Høyre, blant annet for tidligere finansminister Per-Kristian Foss.

Styreleder i CARE Norge, Peter Gitmark, mener at det er bra for likestillingskampen at det i en organisasjon som CARE er like naturlig med en mannlig som en kvinnelig leder.

– Georgsen har en veldig spennende bakgrunn fra både politikk og næringsliv, som jeg tror vil være avgjørende for at CARE skal nå sine mål, sier Gitmark.

Meld deg på Bistandsaktuelts nyhetsbrev. Hold deg orientert om det som skjer innen bistand og utviklingspolitikk.
Publisert: 26.06.2020 10.45.48 Sist oppdatert: 26.06.2020 10.45.48