Oxfam har måttet ta innsparinger både på hovedkontoret og i felt.

Foto: Nick Ansell

Oxfam sier opp 1450 medarbeidere og stenger i 18 land

Inntektssvikt forårsaket av koronakrisen skaper omveltninger i Oxfam, en av verdens største hjelpeorganisasjoner.

Av Jan Speed Sist oppdatert: 26.05.2020 11.29.08

Organisasjonen hevder at langtidsplaner om å redusere antall landkontorer nå blir framskyndet.

- Vi har planlagt dette lenge, men vi framskynder nå nøkkelavgjørelser i lys av virkningen av den globale pandemien, sier Chema Vera, fungerende administrerende direktør i Oxfam International.

- Vi kommer til å måtte fatte en del vanskelige avgjørelser om stedene der vi ikke lenger kommer til å være fysisk tilstede. Omorganiseringen kommer til å ta tid, sier Vera i en pressemelding.

 

Stenger

Organisasjonen stenger nå sine landkontorer i: Thailand, Afghanistan, Sri Lanka, Pakistan, Tadsjikistan, Haiti, Den dominikanske republikk, Cuba, Paraguay, Egypt, Tanzania, Sudan, Burundi, Rwanda, Sierra Leone, Benin, Liberia, og Mauritania. Oxfam har jobbet i noen av disse landene i mer enn 50 år, ifølge Devex som først omtalte saken.

I flere av landene har Oxfam mangfoldige samarbeidspartnere. Organisasjonen sier at de vil bistå dem med å skaffe alternative finansieringskilder. Oxfam vil forsette sin virksomhet i 48 land.

 

Mindre inntekter

Oxfam har opplevd en inntektssvikt i kjølvannet av korona-krisen, men allerede i forveien slet organisasjonen økonomisk. I 2018 var organisasjonen rammet av avsløringer om en sex-skandale som hadde skjedd i Haiti noen år tidligere og som viste manglende kontrollrutiner og dårlig ledelse. Det førte til mindre inntekter både fra private, institusjoner og det offentlige. Anti-korona-nedstengning i flere land har også  rammet Oxfams muligheter til å organisere innsamlinger og tjene penger på bruktbutikkene de driver.

Meld deg på Bistandsaktuelts nyhetsbrev. Hold deg orientert om det som skjer innen bistand og utviklingspolitikk.
Publisert: 26.05.2020 11.29.08 Sist oppdatert: 26.05.2020 11.29.08