Fortnite er mest kjent som skytespill. I den nye versjonen kan spillerne også redde liv. 

Omstridt dataspill lanserer Røde Kors-versjon

Nå kan Fortnite-spillere også vinne ved å redde liv – ikke ta dem.

Med 250 millioner brukere er Fortnite et av verdens mest populære dataspill. Det siste året har det vært mulig å lage egne mini-spill (modus) i Fortnite, hvorav det mest kjente er «Battle Royale».

Her prøver 100 spillere å drepe hverandre med øks, maskingevær og andre våpen, helt til det bare er én igjen. Battle Royale skapte debatt om hvorvidt Fornite er voldsforherligende og gjør barn aggressive. 

Nå har imidlertid spillutvikler Epic i samarbeid med Den internasjonale Røde Kors-komiteen (ICRC) laget et nytt og fredeligere Fortnite-modus, som heter «Liferun».

Her kan spillerne være hjelpearbeider, ikke ved å drepe, men ved å redde andre spillkarakterer, bygge sykehus, fjerne miner og opptre i henhold til Genèvekonvensjonene.   

– Dataspill har vært underholdning i lang tid, og vi vet at mange spillere har vært, er eller kommer til å bli soldater, offiserer, medlemmer i væpnede grupper, bedriftsledere, advokater og politiske ledere, sier kommunikasjonsdirektør i ICRC Jennifer Hauseman til nyhetsbyrået AFP. 

– Vi må forklare, på en smart og engasjerende måte, at sivile utsettes for store lidelser i krig. 

«Liferun» ble søndag lansert på spillstevnet PAX South i Texas og testet av DrLupo, ONE_shot_Gurl og Lachlan, tre populære Fortnite-spillere. Lachlan gikk av med seieren, melder thegamer.com.

Se presentasjonen av spillet her: 

 

 

 

Meld deg på Bistandsaktuelts nyhetsbrev. Hold deg orientert om det som skjer innen bistand og utviklingspolitikk.
Publisert: 22.01.2020 10.33.00 Sist oppdatert: 22.01.2020 10.33.00