Innbyggerne i Tanzanias hovedstad Dodoma sto onsdag i lange køer for å gi sin stemme i valget av president og nasjonalforsamling. Foto: AP / NTB

SISTE NYTT: Opposisjonsleder i Tanzania anerkjenner ikke valgresultatet

* Kongo: 19 drept da opprørere angrep * Senegal: Fartøy kantret, 140 mistet livet * Opposisjonsleder i Tanzania anerkjenner ikke valgresultatet * FN er bekymret over den nye karikaturstriden * 8 millioner koronasmittet i India * Ny lov vekker strid i Zimbabwe

Av Jan Speed (red.) Sist oppdatert: 29.10.2020 08.01.14

Indiske helsemyndigheter har nå registrert 8 millioner koronatilfeller. Bare USA er rammet hardere av pandemien.

Samtidig registrerte India det laveste antallet nye smittetilfeller denne uka, med 49.881. Det totale antall smittetilfeller i landet er nå 8.040.203.

Det ventes at India i løpet av de neste ukene vil overgå USAs drøyt 9,1 millioner smittetilfeller og bli det hardest rammede landet i verden.

Indias helsedepartement registrerte også 517 nye dødsfall torsdag. Dermed har 120.527 mennesker mistet livet som følge av covid-19 i India. (NTB)

-----------------------

18:28 - 28. oktober

Ny lov vekker strid i Zimbabwe

Regjeringen i Zimbabwe har fremmet en lov som forbyr «ubegrunnede påstander» om brudd på menneskerettigheten. Det ventes at den blir vedtatt.

Loven forbyr blant annet privatpersoner å kommunisere med andre lands regjeringer uten myndighetenes autorisasjon, opplyser informasjonsminister Monica Mutsvangwa.

Det blir også straffbart å demonstrere i forbindelse med større internasjonale eller regionale hendelser eller besøk, ifølge Mutsvangwa.

– Framsettelse av ubegrunnede påstander om tortur og pågripelser, egnet til å sverte regjeringen, blir også forbudt, sier hun.

Kritikere av den nye loven mener at den bringer landet i autoritær retning, noe president Emmerson Mnangagwa avviser. (NTB)

Meld deg på Bistandsaktuelts nyhetsbrev. Hold deg orientert om det som skjer innen bistand og utviklingspolitikk.
Publisert: 29.10.2020 08.01.14 Sist oppdatert: 29.10.2020 08.01.14