AFP or licensors  Horizontal, famine, NGO, aid, food

Landsbyboere samler matvarehjelp droppet fra et fly fra Verdens matvareprogram (WFP) ved en landsby i Ayod fylke, Sør-Sudan, i februar i år. Ifølge en fersk FN-rapport kan koronapandemien bidra til en økning i akutt underernærte i 2020. Foto: Tony Karumba / AFP / NTB scanpix

FN-rapport: Titusener kan dø av sult på grunn av korona-krisen

Koronaviruset kan føre til økt sult i pandemiens første år, hevder FN-rapport.

Av NTB Sist oppdatert: 29.07.2020 16.00.59

Koronaviruset har ført til strenge restriksjoner rundt om i verden, og har bidratt til å dytte allerede sårbare samfunn over kanten, heter det i en FN-rapport som skal publiseres i legetidsskriftet Lancet.

I rapporten advares det mot at restriksjonene, blant annet på frakt av gods, kan påvirke helsen til flere millioner mennesker. I et verste fall-scenario, vil 128 000 flere barn dø som følge av sult i pandemiens første år.

I tillegg kan over 550 000 barn hver måned rammes av underernæring. Totalt vil nesten syv millioner flere barn rammes av underernæring som følge av korona-relatert sult, ifølge beregningene som er gjort ved å bruke datamodeller som ser på mattilgangen til 118 land som befinner seg i den fattige enden av skalaen og hvordan koronakrisen påvirker det.

– Effekten av koronakrisen på matsikkerheten er noe vi kommer til å se i mange år fra nå av, heter det i rapporten.

Meld deg på Bistandsaktuelts nyhetsbrev. Hold deg orientert om det som skjer innen bistand og utviklingspolitikk.
Publisert: 29.07.2020 16.00.59 Sist oppdatert: 29.07.2020 16.00.59