Malala til Taliban: «religion rettferdiggjør ikke å hindre jenter fra å gå på skole»

Fredspsprisvinner Malala Yousafzai med åpent brev til det nye regimet i Afghanistan

Tidligere fredsprisvinner Malala Yousafzai har sendt brev til Taliban hvor hun ber dem la jenter få returnere til skolen.

– Til Taliban-myndighetene. Reverser de facto-forbudet mot jenters utdanning, og åpne ungdomsskolene umiddelbart, skriver Yousafzai sammen med flere afghanske kvinneaktivister i et åpent brev.

En begjæring med over 640 000 signaturer fulgte også med brevet fra Yousafzai vokste opp i Swat-dalen nordvest i Pakistan mot grensen til Afghanistan, der Taliban står sterkt.

 

Skutt av Taliban

Yousafzai og de andre aktivistene oppfordrer også ledere for muslimske nasjoner til å gjøre det klart for Taliban at «religion ikke rettferdiggjør det å hindre jenter fra å gå på skole».

Forrige måned ble det klart at Taliban ekskluderer jenter fra å returnere til skolebenken på ubestemt tid. Det har ført til kraftig kritikk internasjonalt, men lite har blitt gjort.

I 2012 ble Malala skutt i hodet av Taliban på en skolebuss. Hun er internasjonalt kjent for sitt arbeid for jenters rett til utdannelse, og har gitt ut boka «I am Malala: The Girl Who Stood Up for Education and Was Shot by the Taliban».

Publisert: 18.10.2021 18.07.07 Sist oppdatert: 18.10.2021 18.07.07