Påtroppende utenriksminister Anniken Huitfeldt (Ap) (t.v.) og avtroppende utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H) under nøkkeloverrekkelsen i Utenriksdepartementet i Oslo torsdag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Søreide til Huitfeldt: – Denne biffen klarer du

Avtroppende utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H) sier hun føler seg trygg på at hun overlater departementet til de beste hender i Anniken Huitfeldt (Ap).

 

Under torsdagens nøkkeloverrekkelse fremhevet Søreide at hun og Huitfeldt har hatt et langt og godt samarbeid, som startet i kirke-, utdannings- og forskningskomiteen på Stortinget.

– Selv om vi har hatt forskjellige jobber, opplever jeg at vi alltid har hatt respekt for hverandre. Selv om vi er fra forskjellige partier, har samarbeidet vært nært og godt. Det er godt å vite når du kommer inn her, at du har lang erfaring gjennom åtte år som komitéleder. Den biffen her kommer du til å klare, sa den avtroppende utenriksministeren.

Hun advarte Huitfeldt om at telefonen hennes ikke kommer til å være mye stille de neste årene.

– Du vil fort oppleve at verden aldri hviler helt, sa Søreide.

– På den annen side er du godt forberedt på det. Du får her et helt fantastisk embetsverk som du vil ha utrolig mye glede av, sa hun.

Meld deg på Bistandsaktuelts nyhetsbrev. Hold deg orientert om det som skjer innen bistand og utviklingspolitikk.
Publisert: 14.10.2021 14.56.56 Sist oppdatert: 14.10.2021 14.56.56