Anne Beathe Tvinnereim og Senterpartiet har hele tiden vært tydelig på at de vil prioritere matsikkerhet og småbønder i utviklingsland. Foto: UD

Tvinnereim vil gi enda mer bistand til småbønder i utviklingsland

I regjeringens tilleggsproposisjon til statsbudsjettet foreslår regjeringen å prioritere matsikkerhet og småbønder i sør i større grad på utviklingsbudsjettet.

I Solberg-regjeringens forslag til budsjett var det foreslått 952 millioner kroner på budsjettposten «matsikkerhet, fisk og landbruk». Det var en økning i forhold til tidligere år. Utviklingsminister Anne Beathe Tvinnereim (Sp) opplyser til Nationen at den nye regjeringen ønsker å øke dette med 500 millioner kroner.
Tilleggsforslaget presenteres mandag og Stortingets ulike komiteer har få dager på seg for å ta stilling til forslagene.

Statsråden understreker at dette ikke er «friske» millioner, men hentes fra andre steder i utviklingsbudsjettet. Det går ikke fram i lekkasjen hvilke poster som skal kuttes.

– Vi har sagt at vi ønsker å prioritere klimatilpasning og mat mye tydeligere, enn den forrige regjeringen. Kampen mot sult er kamp nummer én, sier Tvinnereim, og legger til:

– Hvis folk ikke har mat i magen, nytter det ikke med bistand til helse, utdanning, vaksiner eller arbeid.

Meld deg på Bistandsaktuelts nyhetsbrev. Hold deg orientert om det som skjer innen bistand og utviklingspolitikk.
Publisert: 05.11.2021 08.33.15 Sist oppdatert: 05.11.2021 08.33.15