Anne Cathrine Seland er Kirkens Nødhjelps landdirektør i Mali og Burkina Faso. Hun beskriver en vanskelig sikkerhetssituasjon, men også sterke møter med enkeltmennesker. 

Sikkerhet en stor utfordring i Sahel

I denne spalten møter du ulike representanter for bistandsbransjen. I dag Anne Cathrine Seland som leder Kirkens Nødhjelps arbeid i Mali og Burkina Faso. Der er sikkerhet en stadig større utfordring for hjelpeorganisasjonene.

Anne Cathrine Seland arbeider i Kirkens Nødhjelp. Land:  Mali/Burkina Faso

 

– Hva er jobben din?

– Jeg er landdirektør for Kirkens Nødhjelps kontor for Mali og Burkina Faso. Til daglig holder jeg til i Bamako, hovedstaden i Mali. Kirkens Nødhjelp har i tillegg to feltkontorer i Nord-Mali og et kontor i Ougadougou.

Sommerpraten

I sommerpraten møter du bistandsarbeidere som jobber mens du har ferie. De arbeider for norske og internasjonale organisasjoner og deres partnere. Her forteller de om jobben sin, om utfordringer, gleder og håp for tida som kommer.

Her er tidligere artikler i serien:

– Beskriv et møte/hendelse som har gjort inntrykk den siste tiden?

–  Jeg var i forrige uke i Kidal, i Nord-Mali. Der traff jeg flere som takket meg for arbeidet Kirkens Nødhjelp har gjort og vårt langsiktige arbeid. De viste til at eksempler av hva vi hadde gjort for lang tid tilbake som fortsatt gir resultater.  Det var også en som kom bort til meg for å  takke meg, som representant for Kirkens Nødhjelp, da  Kirkens Nødhjelp hadde reddet livet til hans far under Touaregopprøret i Nord-Mali på 90-tallet. Det var utrolig rørende, og det gjør meg også ydmyk for det arbeidet tidligere kolleger har bidratt med i Mali siden 1984.

– Hva er mest krevende med det du gjør nå?

I Sahel er det en krevende sikkerhetssituasjon. Jeg må tenke sikkerhet i alle våre aktiviteter og det er et ansvar jeg tar veldig på alvor, hele tiden.

– Hva er mest givende?

– Det er utrolig givende å se hva det vi gjør bidrar til for folk flest, og at metoden vår, som er å jobbe så lokalt som mulig med lokale partnere gir varige resultater.

– Hvorfor ville du bli bistandsarbeider?

– Jeg jobbet i flere år på Kirkens Nødhjelps hovedkontor, men hadde lyst til å komme tettere på arbeidet vårt ute i felt.

– Dersom du var Norad-sjef for en dag; hva ville du gjort? (budsjett på ca 18 mrd).

– Jeg ville økt budsjettet som går til sivilsamfunn.  Mer enn noensinne er det viktig å styrke lokale og nasjonale organisasjoners evne og mulighet til å være en motvekt og stille de som er ved makten til ansvar.

– Hva gleder du deg mest til i tiden som kommer?

– Akkurat nå gleder meg til å reise hjem på sommerferie i Norge og treffe familie og venner. Satser også på å få vaksine mot covid-19. 

Publisert: 27.07.2021 10.31.32 Sist oppdatert: 27.07.2021 10.31.32