Ole Berg-Rusten / NTB  NEW, POL

Ingrid Fiskaa varsler samtidig at SV generelt vil være skeptisk til å bruke bistandspenger til å motarbeide migrasjon. Foto: NTB

SV: – Vi er skuffet over regjeringens bistandskutt

– Vi er skuffet over at Støre-regjeringen legger opp til å kutte utviklingsbudsjettet med 750 millioner kroner sammenlignet med høyreregjeringa sitt forslag.

Det sier SVs utviklingspolitiske talskvinne Ingrid Fiskaa i en kommentar til regjeringens forslag i tilleggsproposisjonen til statsbudsjettet sist uke. Mandag legger partiet, som er blitt kalt regjeringens foretrukne budsjettpartner, fram sitt alternative statsbudsjett.

Blant omprioriteringene partiet er kritisk til er kuttene som foreslås i humanitær bistand. Her har Ap/Sp-regjeringen foreslått å omdisponere deler av nødhjelpsbevilgningen til en solidaritetspott, og målet er å få til en mer «helhetlig tilnærming». Men de to regjeringspartiene foreslår også et reelt kutt på 270 millioner kroner for nødhjelpen sammenlignet med den forrige regjeringens forslag.

 

Ønsker flere svar

SV vil foreløpige ikke røpe hva de legger opp til på dette og andre punkter i sitt budsjettforslag.

– Det er fremdeles store ubesvarte spørsmål om konsekvensene av kuttene til nødhjelp og humanitær bistand, og hva Solidaritetspotten faktisk skal gå til. Derfor må vi først ha flere svar før vi konkluderer, sier Fiskaa.

SV er samtidig positive til flere nysatsinger i regjeringa sitt forslag, for eksempel den på matsikkerhet, fisk og landbruk, understreker hun.                                                                                                                               

Hun varsler samtidig at SV generelt vil være skeptisk til å bruke bistandspenger til å motarbeide migrasjon istedenfor å yte hjelp til flyktninger i i deres nærområder.

Meld deg på Bistandsaktuelts nyhetsbrev. Hold deg orientert om det som skjer innen bistand og utviklingspolitikk.
Publisert: 11.11.2021 14.43.31 Sist oppdatert: 11.11.2021 14.43.31