Child Africa starter telefonsalgfirma

Den norske stiftelsen Child Africa starter sammen med organisasjonen Special Olympics Norge sitt eget telefonsalgfima i Fagernes.

Av Tor Aksel Bolle Sist oppdatert: 19.04.2015 16:15:11

 Child Africa styres av ekteparet Rino og Julie Solberg fra Moss. Bistandsaktuelt har tidligere omtalt stiftelsen i flere kritiske artikler. Child Africa, som driver skoler i Uganda og har fadderbarn i Uganda, har siden 2007 hatt inntekter på om lag 18 millioner kroner i Norge. Pengene er i all hovedsak samlet inn gjennom telefonsalg, Child Africa har samarbeidet med telefonsalgfirmaene Fulfilment og Windmill. Fra 1.juni starter de altså opp for seg selg, melder lokalavisa Valdres.

Child Africa har sammen med organisasjonen Special Olympics Norge overtatt Fagernes-avdelingen til telefonsalgsfirmaet Windmill.  Det nye firmaet har fått navnet Bistandshuset og har 50-60 ansatte. Child Africa og Special Olympics eier 80 prosent av Bistandshuset, mens Arbeidskraft Valdres eier 20 prosent.

- Dette er viktig for lokalsamfunnet, ikke minst for de yngre arbeidstakerne i kommunen, sier en fornøyd ordfører Inger Torun Klosbøle til lokalavisa Valdres.

Child Afrika har gjennom årene fått en rekke klager på grunn av telefonsalg.

Styreleder Rino Solberg sa følgende om etableringen av Bistandshuset i siste utgave av Bistandsaktuelt:

-  Vi har nå bestemt oss for å begynne å gjøre salgsjobben selv. Da vil vi være mer sikre på at ting går skikkelig for seg og mer av det som samles inn vil gå til formålet. 

Tidligere saker i Bistandsaktuelt:

- Vi bløffet Bistandsaktuelt

Fadderpengene som forsvant på veien

Child Afrikas styreleder: - En glipp

Publisert: 23.05.2012 14:01:00 Sist oppdatert: 19.04.2015 16:15:11