Bistandsminister Heikki Holmås har lenge ønsket å spille i band. Tirsdag kveld fikk han lov, sammen med Bretton Woods og One Day I'll Be A Little old Lady (foto: Even Tømte).

– Regjeringen heier på indianerne

Om hvordan bistandsministerens far gikk fra å være cowboy til å bli indianer.

Av Even Tømte Sist oppdatert: 19.04.2015 16.50.25

Henter data

Bistandsbransjens eget husband Bretton Woods er kjent for å spille køntrimusikk med satiriske tekster om bistandsbransjen og utviklingspolitikk. I går inviderte bandet bistandsminister Heikki Holmås opp på scenen, da de spilte på Buckley's i Oslo.

Holmås leste fra indianerromanen «Tordensønnen», skrevet av sin far Stig Holmås.

–  Min far war cowboy da han var liten. Han er oppvokst i etterkrigstiden, og opptatt av å være cowboy, for cowboyene kom fra USA. Men så skjedde det noe, jeg tror det var en gang under vietnamkrigen. Da skiftet han side. Da tok han parti med indianerne, og det gjør forøvrig regjeringen også, slo bistandsministeren fast, for anledningen iført cowboyhatt, halstørkle og skjorte.

Bretton Woods har blitt en slager blant bistandsfolket med sjangeren «developing country» og låter som «NGO» og «White Elephants».

Tirsdag kveld var enda et band innen sjangeren på scenen, One Day I'll Be A Little old Lady, som var en nyhet for Bistandsaktuelts journalist. Med låters om «Slick Pete Underwood», som forteller om en gullgravende cowboy med samme initialer som oljefondet som investerer penger uten et forsvarlig etisk rammeverk, viste de at sjangeren developing country ikke eies av ett band alene.

Publisert: 16.01.2013 10.40.00 Sist oppdatert: 19.04.2015 16.50.25