En overrasket redaktør Gunnar Zachrisen mottok Fagpresseprisen av Heikki E. Holmås. Foto: Svein-Erik Tosterud

Bistandsaktuelt vant Fagpresseprisen

For første gang er Bistandsaktueltkåret til Årets fagblad og vinner av Fagpresseprisen 2013.

Sist oppdatert: 19.04.2015 16.50.14

Utviklingsminister Heikki E. Holmås overrakte prisen under fagpressens arrangement Fagpresseprisene i Oslo torsdag 6. juni.

Til sammen 230 fagblader er medlemmer av Den norske fagpresses forening. Blant dem er blader som Utdanning, Sykepleien, Journalisten, Fagbladet og andre.

–  Dette er en veldig hyggelig anerkjennelse av vår journalistikk, og en utrolig inspirasjon for en redaksjon bestående av kunnskapsrike, engasjerte og hardt arbeidende medarbeidere, sier redaktør Gunnar Zachrisen.

– Bistandsaktuelt har bygget opp sin egen, frittstående ekspertise, og har kunnet gå inn i problemområder som har vært lukket eller ukjent for pressen generelt. Der har redaksjonen nøstet opp tråder lenger enn andre vil ha vært i stand til å gjøre det, funnet frem til sine egne nyhetssaker, og – ikke rent sjelden – gravd frem historier som forteller om både vurderingssvikt, mislighold og feilslåtte prosjekter, heter det i juryens begrunnelse.
– Bistandsaktuelt er et eksempel på at tillit bygger på respekt, ikke servilitet. Uredd og pågående journalistikk blir troverdig når den springer ut av seriøse grunnholdninger og respekt for fakta, heter det videre.

For fire år siden fikk Bistandsaktuelt hederlig omtale i kategorien Årets fagblad. I 2011 mottok også bladets nettsted hederlig omtale.

Verdensmagasinet X vant designprisen og fikk en hederlig omtale for gravejournalistikk.

Publisert: 07.06.2013 07.50.00 Sist oppdatert: 19.04.2015 16.50.14