– Jeg gleder meg til å ta fatt på viktige oppgaver i en tid der internasjonalt samarbeid og FNs rolle er mer avgjørende enn på lenge, sier Catharina Bu.
– Jeg gleder meg til å ta fatt på viktige oppgaver i en tid der internasjonalt samarbeid og FNs rolle er mer avgjørende enn på lenge, sier Catharina Bu.

Ny generalsekretær i FN-sambandet

Catharina Bu er ansatt som ny generalsekretær i FN-sambandet. Hun begynner i stillingen medio september.

Catharina Bu (38) kommer fra stillingen som rådgiver i tankesmien Agenda, der hun har hatt særlig fokus på utviklingspolitikk, bistand og global ulikhet.

– Jeg gleder meg til å ta fatt på viktige oppgaver i en tid der internasjonalt samarbeid og FNs rolle er mer avgjørende enn på lenge. Sammen med et fantastisk lag av medarbeidere og medlemsorganisasjoner, ser jeg fram til å sette fred og sikkerhet, menneskerettigheter og bærekraftig utvikling høyere på agendaen blant barn og unge, og i den norske offentligheten, sier Catharina Bu.

Styreleder i FN-sambandet, Anne-Cecilie Kaltenborn, er fornøyd med ansettelsen og mener Bu har de beste forutsetninger for å lede, utvikle og løfte FN-sambandets arbeid i årene som kommer.

– Bu har dybdeforståelse av FN og internasjonale spørsmål, og har et hjerte for god kommunikasjon. Dette er nøkkelegenskaper for å forstå hva som skal til for å oppfylle FN-sambandets mandat i Norge, sier Kaltenborn, som til daglig har sitt virke som administrerende direktør i NHO Service og Handel.

FN-sambandet er en uavhengig informasjonsorganisasjon med FN og internasjonale spørsmål som arbeidsområde. Organisasjonen har som mål å øke kunnskap og engasjement om FN og internasjonalt forpliktende samarbeid, særlig blant barn og unge. FNs bærekraftsmål, menneskerettigheter, klima og miljø og fredsbevarende arbeid er viktige arbeidsområder for organisasjonen.

Catharina Bu har variert erfaring fra ulike organisasjoner, og har blant annet jobbet i Redd Barna og Diabetesforbundet. Hun har en mastergrad i utviklingsstudier fra SOAS i London. Bu tar over jobben som generalsekretær etter Anne Cathrine da Silva.

Powered by Labrador CMS