Støttespillere av statsminister Imran Khan marsjerte i gatene i Pakistan søndag kveld.

Store demonstrasjoner i Pakistan etter statsministerens avgang

Titusenvis demonstrerte i Pakistan søndag etter at statsminister Imran Khan ble felt av et mistillitsforslag. Opposisjonen ventes å utnevne etterfølgeren hans mandag.

Publisert Oppdatert

Flere tusen mennesker marsjerte for å støtte den avgåtte statsministeren. I flere byer bar Khans støttespillere store flagg og kom med støtteerklæringer.

Khan oppløste for en knapp uke siden nasjonalforsamlingen og planla nyvalg, med hensikt å unngå et annet mistillitsforslag.

Men høyesterett fastslo at Khan har brutt loven og stanset torsdag oppløsningen. Like etter midnatt natt til søndag stemte 174 av nasjonalforsamlingens 342 representanter ja til mistillitsforslaget.

Krisen kom etter at forholdet hans til landets mektige militære har kjølnet, samtidig som økonomien sliter med høy inflasjon og den pakistanske rupien har falt betydelig.

Opposisjonen mener Khans regjering er ansvarlig for at økonomien skranter, mens Khan har anklaget USA for problemene. Han mener Biden-administrasjonen forsøker å få ham fjernet, noe amerikanerne avviser.

Nasjonalforsamlingen ventes mandag å utnevne opposisjonsleder Shehbaz Sharif til ny statsminister. Han er broren til Nawaz Sharif, som har vært statsminister tre ganger.

Powered by Labrador CMS