Stortingsrepresentant og tidligere utviklingsminister Dag-Inge Ulstein (KrF) er sterkt kritisk til regjeringens bistandsprioriteringer for 2022. Foto: NTB

KrF-Ulstein: – Vanvittig at regjeringen kutter

Publisert

I forslaget Støre-regjeringen idag la fram, gjøres det kraftige bistandskutt, mener tidligere utviklingsminister Dag Inge Ulstein.

- Pandemien og konsekvensene av krisen herjer fortsatt i store deler av verden og sørger for at langt flere har blitt tvunget ut i fattigdom. Da er det helt vanvittig at den nye regjeringen velger å kutte med 750 millioner kroner, sier Ulstein til Bistandsaktuelt.

Som Bistandsaktuelt i dag har omtalt, følges signalene fra Hurdalsplattformen opp med forslag til relativt betydelige omprioriteringer på bistands- og utviklingsbudsjettet. Omprioriteringene er i tråd med Arbeiderpartiets og Senterpartiets hjertesaker.

Matsikkerhet, fornybar energi og klimatilpasning er blant regjeringens nye satsinger.

- Helt feil vei å gå

Samtidig synes flere av Dag-Inge Ulsteins og KrFs øremerkede bistandssatsinger å ha en mer usikker fremtid.

Ulstein, som nå er utenrikspolitisk talsperson i KrF, er bekymret.

- Utdanningsbistanden, som er selve ryggraden for bærekraftig utvikling og gjenoppbygging etter covid, kuttes. De foreslår også å avslutte den forrige regjeringens særlige satsing på sårbare grupper. Satsingen på psykisk helse ser også ut til å bli parkert.

Ulstein mener dette er helt feil vei å gå.

- Støre-regjeringen kutter altså i bistanden til de aller mest sårbare, og skyver samtidig regningen for å få ned de globale utslippene til verdens fattigste. Virkelig ikke greit, avslutter Ulstein

Powered by Labrador CMS