Historie-stafetten

"Unnskyld, norske prosjekter i Kenya?"

Hvordan få en akutt syk på flyet?

Slik fikk Botswana navn på sin valuta

– Doris Lessing? Neeei, hvem er det?

På besøk hos kongen av Barotseland

«What am I to do without you?»

Magne Olsen / Havforskningsinstituttet

Norads eget skip ble et viktig bidrag til havforskning

En brunspraglet høne løper plutselig ut i veien...

En flaggstang til besvær

Et spark bak…

Copyright © Norad, tlf. 22242040

Historien om en evakuering

HISTORIESTAFETTEN: Eli Moen ser tilbake på det som ble en dramatisk evakuering fra Eritrea i 1998. Dette er hennes lærdom og råd til dagens hjelpearbeidere: Ta mest mulig kontroll selv.
(c) Jan Speed  Zambia

Den brune konvolutten - etter seminaret

HISTORIE-STAFETTEN: - Jeg fornemmet kolonitidens ånd og noe om forholdet mellom "hvite og svarte", skriver Eirik G. Jansen.
lifestyle, tourism, Horizontal

Først Hell's Road, så fengsel

HISTORIE-STAFETTEN: Året var 1983. Etter en lang dags kjøretur fra Dar es Salaam befant jeg meg i fengsel, skriver Erik Berg.

Da en atomrakett skjøt ned et Norad-prosjekt

HISTORIE-STAFETTEN: De hundre fremmøtte i rådhuset nord i Pakistan satt bare og ventet på at jeg skulle ta fram en sjekk fra innerlommen, skriver Bjørn Johannessen

Bistand og egeninteresser

HISTORIE-STAFETTEN: Gjennom et langt arbeidsliv i bistandsbransjen har jeg ofte støtt på aktører både på giversiden og mottakersiden som har sterke interesser knyttet til videreføring av et bistandsprogram selv om det er mislykket, skriver Eirik G. Jansen.
Skrivemaskiner, BildebyrÂ, Bildesalg, Foto, Fotosalg, Media, Presse, Bildebyrå

Buddhistmunkene og skrivemaskinen

HISTORIE-STAFETTEN: Utenriksministeren gav en skrivemaskin i gave til munkene som trodde på kraften i søknader skrevet på maskin, skriver Steinar Skjæveland.
history, politics, conflicts, Horizontal

Om å undres

HISTORIE-STAFETTEN: Jeg reiser stadig med fly og tar det som en selvfølge. Mannen som aldri hadde sett et fly, bare hørt dem i lufta, undret seg over hvordan alt går til der oppe, skriver Svanhild Nedregård.

Når et direktør-besøk verdsettes

HISTORIE-STAFETTEN: "Situasjonen, herunder faren for rettslig forføyning, krevde handling", skriver Bjørn Johannessen om fakturaen han mottok etter direktør-besøk i Bangladesh.

Historien om et seminar

HISTORIE-STAFETTEN: Det var gøy, men dett ble dett, skriver Bjørn Lunøe om et seminar i Tanzania.

Strategi til besvær

HISTORIE-STAFETTEN: En ny strategi skulle presenteres til samarbeidspartneren Botswana. De norske diplomatene og byråkratene ble svar skyldig da spørsmålet: "Hva er egentlig nytt her?" ble stilt, skriver Inge Tveite
LARS LAURSEN  landskaber, veje, infrastruktur

Fartsbot og lasermålere kjøpt for bistand

HISTORIE-STAFETTEN: Ironien i det hele var at jeg ble tatt med det samme utstyret som jeg to år tidligere hadde bidratt til at Tanzania fikk, skriver Halvard Lesteberg.

Togtur gjennom Tanzania

HISTORIE-STAFETTEN: Det var ikke akkurat noe hurtigtog vi reiste med, og jeg så med gru fram til mange døgn på toget, skriver Kristen Fløgstad. Han ser tilbake på en togtur for 26 år siden.
Hent flere saker
Henter flere saker