Norad er aktive på "overgangsmarkedet" og har så langt i år utlyst 15 stillinger. Flere er på gang, men det er tøff kamp om jobbene. Foto: Tor Aksel Bolle

Knallhard kamp om Norad-jobber

Norad har så langt i år lyst ut 15 stillinger og flere stillingsutlysninger  er i kjømda.  Men om du lyst til å jobbe med bistand så må du være forberedt på hard konkurranse. For eksempel kjemper hele 407 søkere om en administrativ junior-stilling. Og 269 søkere kniver om jobben som kommunikasjonsrådgiver.

Publisert

Vi ser nok muligens en liten «korona-effekt», at vi får enda flere søkere enn vanlig.

- Vi har som regel gode søkertall på de fleste stillingene vi lyser ut, men det er uhyre sjelden det er over 400 søkere slik det var på denne administrativ støtte-stillingen tilknyttet personalavdelingen. Det er nok bortimot rekord på de tjue årene jeg har jobbet i Norad , sier Kjell Arne Klingen som er seniorrådgiver i Norads personalavdeling.

«Mindre spesifike krav»

Han mener det er flere grunner til at akkurat denne stillingen, som blant annet medfører å skrive referater fra møter, avlaste avdelingsledelsen administrativt og jobbe med interninformasjon, har fått så mange søkere. Klingen peker blant annet på at bistand er en populær bransje, hvor man ofte både må ha langt utdannelse og mye erfaring for å få jobb. Men til denne stillingen var kravene litt mindre strenge enn vanlig.

- Dette er en stilling hvor blant annet kravene til erfaring og utdanning ikke er så spesike som de ofte er når Norad utlyser jobber. Det er nok en del søkere, som kanskje har en annen kompetanse en denne stillingen krever, som tenker at denne jobben er en mulig vei inn i Norad og til andre jobber i Norad etter hvert. I tillegg er det også mange søkere som har spesifikt den type administrativ erfaring vi søker etter.

- Er det krevende når dere får så mange søkere?

- Først og fremst er vi glade for at mange vil jobbe i Norad. Men det er ikke til å legge skjul på at det er betydelig utfordring å kutte en så stor søkermasse ned til om lag 10 søkere. Alle skal vurderes og det er mange hensyn å ta.

Klingen opplyser det nå blir en intervjurunde med rundt de utvalgte kandidatene og så trolig en test samt en intervjurunde til før «vinneren» kåres.

269 vil bli kommunikasjonsrådgiver

For Klingen og de andre som jobber med rekruttering i Norad har 2020 vært et travel år. Norad har vært svært aktive på «overgangsmarkedet» og direktoratet har så langt i år lyst ut hele 15 stillinger.

Det er blant annet snakk om lederstillinger og jobber innen felter som utdanning, forskning, kontroll og varsling, og kommunikasjon. Klingen forteller at det jevnt over har vært høye søkertall og godt kvalifiserte søkere.

- Vi hadde for eksempel nærmere 300 søkere på en rådgiver-stilling på avdeling for sivilt samfunn. Og vi holder på med å ansette en kommunikasjonsrådgiver. Den stillingen hadde 269 søkere, mange av dem er sterke kandidater. Vi ser nok muligens en liten «korona-effekt», at vi får enda flere søkere enn vanlig, sier han.

- Flere muligheter

Noe av grunnen til at Norad nå ansetter mye folk er at det under den nesten to år lange reformprosessen av forholdet mellom Norad og UD ble gjort få nyrekrutteringer. Prosessen endte med at Norad fikk både betydelig større budsjett og flere oppgaver.

Så både de nye oppgavene og etterslepet fra reformprosessen gjør at Norad vil rekruttere en del også i tiden fremover. For øyeblikket har direktoratet tre utlysinger ute. Blant annet en administrativ støtte stilling, lignende den stillingen som fikk 407 søkere. Og Klingen opplyser at det vil kommer flere utlysninger i løpet av sommeren.

- Vi har i alle fall fem stillinger til vi gjerne skulle hatt ut før sommeren, men det spørs om vi rekker å få ut alle. Så for de som er interessert i å jobbe hos oss er det bare å følge med fremover, sier han.

Powered by Labrador CMS