Tilhengere av avtroppende president i Brasil, Jair Bolsonaro, satte fyr på flere biler og barket sammen med politiet da de forsøkte å storme politiets hovedkvarter i Brasilia mandag 12. desember. Foto: Eraldo Peres / AP / NTB

Bolsonaro-tilhengere stormet politiets hovedkvarter i Brasilia

Tilhengere av Brasils president Jair Bolsonaro forsøkte mandag å storme hovedkvarteret til landets føderale politi i hovedstaden Brasilia.

Publisert

Det skjedde etter at en tilhenger av Bolsonaro, som i november tapte presidentvalget for den påtroppende presidenten Lula da Silva, ble varetektsfengslet for å ha organisert voldelige «udemokratiske handlinger», skriver nyhetsbyrået Reuters.

Ifølge øyenvitner havnet støttespillerne i krangel med vakter utenfor hovedkvarteret og forsøkte å trenge seg inn i bygningen, men politiet klarte å avverge angrepet med hjelp av tåregass og lysgranater.

Biler og busser i området ble også satt i brann, skriver Reuters.

Flere av demonstrantene var kledd i brasilianske landslagstrøyer. Andre hadde det brasilianske flagget over ryggen. Det føderale politiet sier at de har håndtert «forstyrrelsene» ved hovedkvarteret ved hjelp av lokalt politi i Brasília.

Powered by Labrador CMS