Fredag ble det klart at Tuva Bogsnes blir UDs nye kommunikasjonssjef.
Fredag ble det klart at Tuva Bogsnes blir UDs nye kommunikasjonssjef.

Ny kommunikasjonssjef i UD

Tuva Bogsnes skal lede Utenriksdepartmentets kommunikasjonsarbeid.

Publisert Sist oppdatert

Utnevnelsen skjedde i Kongen i statsråd fredag, ifølge Dagens Næringsliv.

– Dette er en enormt spennende og utfordrende kommunikasjonsjobb, ikke minst nå med en endret sikkerhetspolitisk situasjon. Jeg ser frem til å fortsette samarbeidet med flinke kolleger i utenrikstjenesten, og å ha en god dialog med pressen, sier Bogsnes til Dagens Næringsliv.

Hun har fungert i stillingen siden Trude Måseide i februar trakk seg fra jobben og meldte overgang Equinor.

Bogsnes har tidligere jobbet i Flyktninghjelpen, og journalist i Dagbladet og TV 2. Da hun i 2020 begynte i jobben som nestleder i kommunikasjonsavdelingen og kommunikasjonssjef for utviklingssaker sa Bogsnes blant annet dette om nytten av sine tidligere erfaringer i den nye jobben.

– Når man skjønner hvordan redaksjoner tenker, er det lettere å ha en god dialog om hva slags informasjon de trenger for å dekke de problemstillingene vi gjerne ser belyst. Denne kombinasjonen av erfaringer fra media og humanitær sektor håper jeg kan komme til nytte i UD.

På søkerlisten til jobben som kommunikasjonssjef i UD sto blant annet Arbeiderpartiets kommunikasjonssjef, og mangeårige NRK-anker, Jarle Roheim Håkonsen og ambassadør til Aten, Frode Overland.

Powered by Labrador CMS