Store deler av hotell Cliff Edge ble ødelagt under kampene mellom Etiopias nasjonale forsvarsstyrke og Tigray People's Liberation Front i byen Lalibela nord i Etiopia 25. januar i år. Situasjonen for sivile er betydelig forverret de siste månedene, ifølge FNs menneskerettssjef.

FN:

Over 300 sivile drept i luftangrep i Etiopia siden november

Luftangrep har krevd minst 304 sivile menneskeliv i de krigsherjede delene av det nordlige Etiopia de siste månedene, ifølge FNs menneskerettssjef.

Publisert

Spesielt hardt rammet er Tigray-regionen, påpeker Michelle Bachelet, FNs sjef for menneskerettigheter. Hun sa til FNs menneskerettsråd mandag at både rettighets- og sikkerhetssituasjonen er betydelig svekket siden slutten av november.

Les også: Etiopia opphever unntakstilstanden

FNs menneskerettskontor fortsetter å motta rapporter om alvorlige og omfattende brudd på menneskerettighetene i regionene Afar, Amhara og Tigray. Bachelet er spesielt bekymret for det store antallet flyangrep som tilsynelatende er utført av det etiopiske luftvåpenet, hovedsakelig i Tigray, men også i Afar.

Bachelets kontor har registrert 304 drepte og 373 sårede som følge av luftangrep mellom 22. november i fjor og 28. februar i år.

Også andre parter i konflikten har utført angrep mot sivile og sivile mål, understreker Bachelet.

Powered by Labrador CMS